Το Κιέβο θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΠριν από λίγο η Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέδωσε ανακοινωθέν σχετικά με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Κιέβο, με αφορμή την 1020η επέτειο από τον εκχριστιανισμό των Ρως.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος κατά τας τακτικάς συνεδρίας αυτής μεταξύ 23 - 25 Ιουνίου ε. ε. εθεώρησε τας απευθυνθείσας προσκλήσεις του Μακ. Πατριάρχου Μόσχας κ. Αλεξίου όπως αποσταλή εις Ουκρανίαν Πατριαρχική Αντιπροσωπεία προς συμμετοχήν εις τους εορτασμούς της επετείου των 1020 ετών του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου, και του Εξοχ. Προέδρου της Ουκρανίας κ. Viktor Yushchenko προς την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ. κ. Βαρθολομαίον όπως προστή των ως άνω εορτασμών.

 

Αξιολογήσασα τας προσκλήσεις ταύτας της τε Εκκλησίας, της Πολιτείας και του λαού της Ουκρανίας και εν εκτιμήσει των αισθημάτων αυτών, απεφάσισεν όπως ως Μήτηρ Εκκλησία, ήτις ωδήγησε τον ουκρανικόν λαόν εις το βάπτισμα, ανταποκριθή εις τας ως άνω προσκλήσεις, δια της αποστολής Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας, της οποίας θα ηγηθή αυτοπροσώπως η Α. Θ. Παναγιότης.
Εμφανίσεις: 41707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!