Για την επίσκεψη του στο Κίεβο μίλησε ο Οικουμενικός

ImageΜια ομάδα Ουκρανών δημοσιογράφων δέχθηκε σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εν όψει της επισκέψεως του την επόμενη εβδομάδα στο Κίεβο.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μιλώντας στους δημοσιογράφους μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν έχουμε πολιτικούς στόχους ή κριτήρια, θέλουμε να εορτάσουμε μαζί σας, με το Ουκρανικό έθνος, ένα πολύ σημαντικό ιστορικό σταθμό».

 

Επίσης τόνισε πως «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Εξοχώτατο Πρόεδρο κ. Βίκτωρα Γιούσενκο και στην Αυτού Αγιότητα και Μακαριότητα τον Πατριάρχη Αλέξιο Β' της Ρωσίας, που κάλεσαν τις ορθόδοξες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της 1020ης επετείου του εκχριστιανισμού του έθνους σας».

 

Μιλώντας για το συλλείτουργο που θα πραγματοποιηθεί με τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε: «Είμαι πανευτυχής για την Κυριακή 27η Ιουλίου που θα μπορέσουμε να συλλειτουργήσουμε με τους προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών και τους εκπροσώπους των Ανατολικών Ορθοδόξων που θα βρίσκονται στο Κίεβο».

 

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι «Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως έδωσε μέρος της δικής του επικρατείας για τη δημιουργία ανεξάρτητης αυτοκέφαλης εκκλησίας, πράγμα που αποτελούσε θυσία εκ μέρους του. Ξέρετε όλοι ότι οι επικράτειες των εκκλησιών των Βαλκανίων, της Ουκρανίας και της Ρωσίας υπήγοντο απ’ ευθείας στην δικαιοσύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήγησε πως η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου «δεν είναι θέση πρωτείου, όπως με τον Πάπα της Ρώμης» δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα των δικαιοδοσιών και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το Πατριαρχείο για την σταθερότητα και την σωστή λειτουργία των Ορθοδόξων εκκλησιών.
Εμφανίσεις: 41698
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!