Βαρθολομαίος: "Ηρθαμε ως άγγελοι ειρήνης"

Image
Στην Αγία Λαύρα
Στο Κίεβο της Ουκρανίας βρίσκεται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 27 Ιουλίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με αφορμή τους εορτασμούς από τα 1020 χρόνια

από το βάπτισμα των Ρως.

 

Μια μεγαλοπρεπής υποδοχή και με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους επεφύλαξε σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιουσένκο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

 

Το αεροδρόμιο Μπορισμπόλ του Κίεβου ήταν κατάμεστο από ειδικές πάντες, χορωδίες, άγημα του Ουκρανικού Στρατού, μέλη της Ουκρανικής Κυβέρνησης, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες άλλων εκκλησιών.

 

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εξερχόμενος από το αεροσκάφος, ευλόγησε το άγημα του Ουκρανικού Στρατού χαιρετίζοντας τους στην ουκρανική γλώσσα λέγοντας « Βιτάγιου Βογκίνιεφ» που σημαίνει «Χαιρετώ τους μαχητές».

 

Να αναφερθεί πως τον  Παναγιώτατο υποδέχθηκε και συνόδευσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος όπως λένε εδώ στο Κίεβο ποτέ δεν έχει υποδεχθεί κανέναν στο αεροδρόμιο προσωπικά.

 

Ο Ουκρανός Πρόεδρος κ. Γιουσένκο στον χαιρετισμό του στο αεροδρόμιο και αναφερόμενος στον κ. Βαρθολομαίο μεταξύ άλλων τόνισε « Είναι μεγάλη μέρα για την Ουκρανία και για το Ουκρανικό Έθνος η επίσκεψη σας. Είναι ευχαρίστηση μου και τιμή μου να σας υποδεχθώ εγώ ο ίδιος».

 

Συνεχίζοντας ο κ. Γιουσένκο δήλωσε «Σας ευχαριστούμε για την φροντίδα που έχει δείξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ουκρανική Εκκλησία. Σεβόμαστε και παρακολουθούμε τις πρωτοβουλίες σας, για την ειρήνη, την αγάπη, την οικολογία μα πάνω απ΄όλα την ενότητα».

 

Στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέφερε « Ευρισκόμεθα από σήμερον και δια τρείς ημέρας μαζί σας στην ένδοξη Ουκρανία, και την ωραία πρωτεύουσα της το Κίεβο, την πόλη του πρασίνου. Ήρθαμε προσκυνηταί και θαυμασταί της αιωνίας δόξης της Ουκρανίας. Ήρθαμε να αντικρίσουμε τον Δνείπερο τον  δικός σας Ιορδάνη ποταμό στον οποίο βαπτίστηκαν οι πρόγονοι σας.»

 

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε « ήρθαμε να ζητήσουμε την Χάρη του Αγίου Βλαδιμήρου αλλά και των αναριθμήτων άλλων Αγίων ασκητών και ομολογητών της Χώρας σας, αλλά και να τιμήσουμε την μνήμη των σύγχρονων μαρτύρων των δυσκόλων εκείνων χρόνων της αθεϊστικής λαίλαπας, και θα υποκλιθούμε προ των τραγικών θυμάτων του Χοροντομόρ».

 

 Ακόμη αναφερόμενος στην εκκλησία της Ουκρανίας τόνισε πως « Θα προσευχηθούμε μαζί σας δια την επανένωση των Ορθοδόξων της Ουκρανίας εις μιαν εκκλησία, την εκκλησία του λαού σας, την εκκλησία της χώρας σας».

 

Κλείνοντας ο Παναγιώτατος τόνισε ότι «Ήρθαμε ως Άγγελοι ειρήνης και κήρυκες ενότητος, καταλαγής, συμφιλιώσεως και ελευθερίας».

 

Αξίζει να αναφερθεί πως το Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν δεκάδες χιλιάδες πιστοί, οι οποίοι από το αεροδρόμιο μέχρι το Κίεβο είχαν σχηματίσει ουρά 30 χιλιομέτρων.

 

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο κ. Γιουσένκο και τον Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο μετέβη στην Ιερή Λαύρα του Κίεβο.

 

Τέλος μετά από εκεί κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα της Αγίας Όλγας και Κυρίλλου και Μεθοδίου, αλλά και στο άγαλμα του Αγίου Βλαδίμηρου.
Εμφανίσεις: 44708
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!