Ο Οικουμενικός στην Αγία Σοφία του Κιέβου

Image
Εσπερινός
Στο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, τελέστηκε εσπερινός χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου,

παρουσία του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδιμήρου, Προκαθημένων, αντιπροσώπων άλλων εκκλησιών, και του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιουσένκο.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μόλις εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, τέλεσε τον αγιασμό των καμπάνων οι οποίες προορίζονται για το καμπαναριό του Ναού.

 

Μετά το πέρας του αγιασμού ο κ. Βαρθολομαίος εισήλθε στον Ναό της Αγίας Σοφίας, όπου προσκύνησε μια εικόνα του Αναστάντος Χριστού του 19ου αιώνος.

 

Αμέσως μετά μετέβη στο νέο τέμπλο του Ιερού Ναού, οπού εκεί προσευχήθηκε, και αμέσως μετά ράντισε με αγιασμό τις ωραίες πύλες.

 

Στην συνέχεια τελέστηκε ο εσπερινός στα ελληνικά, όπου έψαλε η χορωδία του κ. Λυκούργου Αγγελόπουλου.

 

Ακόμη να αναφερθεί πως ο Αρχιμανδρίτης Ιώβ Γκέτσα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Αρχιεπισκοπής Ρωσικών Ενοριών της Δυτικής Ευρώπης, διάβασε τον Τρισάγιο Ύμνο στα Σλαβονικά.

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος υπέγραψαν στον βιβλίο επισήμων επισκεπτών του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.
Εμφανίσεις: 75158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!