Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Περιβόλι της Παναγίας

ImageΌλα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Περιβόλι της Παναγίας, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την Κοίμηση του δευτέρου κτήτορος της Ιεράς Μονής

Διονυσίου Αγίου Όρους, Άγιος Νήφων.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα συνοδεύεται από τους Μητροπολίτες Μοσχονησίων κ. Απόστολο, τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Μιχαήλ, τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο και τον Μητροπολίτη Τιργκοβιστίου κ. Νήφων.

 

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Αυγούστου, και την ίδια ημέρα θα διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη.

 

Από την Πέμπτη 21 Αυγούστου ξεκινάει η επίσημη επίσκεψη του στο Άγιον Όρος, όπου το πρωί της Πέμπτης θα αφιχθεί στην Δάφνη και από εκεί θα μεταβεί στις Καρυές, όπου εκεί θα γίνει η επίσημη υποδοχή.

 

Στη συνέχεια, με την παρουσία όλων των Ηγουμένων και των αντιπροσώπων και των είκοσι Μονών, θα τελεστεί δοξολογία και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί στις 16.30 την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου και στις 18.30 την Ιερά Μονή Διονυσίου.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος την Παρασκευή 22 Αυγούστου θα επισκεφθεί και τις Ιερές Μονές Αγίου Παύλου και Ιερά Μονή Γρηγορίου.

 

Ακόμη το Σάββατο 23 Αυγούστου θα επισκεφθεί το πρωί την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στον Μέγα Εσπερινό της Πανηγύρεως του Αγίου Νήφωνος στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου.

 

Την Κυριακή 24 Αυγούστου θα τελεστεί πατριαρχική λειτουργία και θα ακολουθήσει πανηγυρική σύναξη στο συνοδικό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως όσοι θα παρευρίσκονται εκεί θα μοιραστεί επετειακός τόμος με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του Αγίου Νήφωνος, και απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει φύτευση μιας ελιάς, στον περίβολο της Μονής, σε ανάμνηση της πατριαρχικής επίσκεψης.

 

Τέλος την Δευτέρα 25 Αυγούστου θα γίνει ανάβαση στο σπήλαιο του Αγίου Νήφωνος και την Τρίτη 26 Αυγούστου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει για το Φανάρι.
Εμφανίσεις: 45930
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!