Αφίχθη στην Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΑφίχθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από εκπροσώπους των τοπικών, πολιτικών,

στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών.

 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. του ΥΜΑΘ Λουκά Ανανίκα, ενώ παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

 

Επίσης στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" παρών ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης κ. Προκόπιος, Δράμας κ. Παύλος, Τυρολόης και Σερεντίου κ. Παντελεήμων, Μιλήτου κ. Απόστολος, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έκανε δηλώσεις αμέσως μετά την άφιξη του, όπου δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται "στην Ελλάδα και στη γη της Μακεδονίας".

 

Στην συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε "Κομίζω από την Μητέρα Εκκλησία προς τον ευσεβή ελληνικό λαό τα καλύτερα αισθήματα στοργής, αγάπης και ευλογίας".

 

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε και στα θύματα στο Καύκασο τονίζοντας ότι "Προσεύχομαι ιδιαιτέρως τις ημέρες αυτές για τα θύματα του πολέμου στον Καύκασο και προσεύχομαι όπως και όλοι οι αδελφοί ιεράρχες και η εκκλησία μας γενικώς, δια την ειρήνη και εις την περιοχή μας και εις όλον τον κόσμο. Εύχομαι εις όλους κάθε καλό και η σκέπη και η προστασία της Παναγίας να είναι με όλους μας".

 

Τέλος απόψε θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου στην Ουρανούπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει. Αύριο στις 9 το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στη Δάφνη και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή.

Εμφανίσεις: 38642
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!