Αναχώρησε απο το Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Image
Ο Πατριάρχης προς το σπήλαιο
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νήφωνος,

ο οποίος αναχώρησε σήμερα στις 09:30 το πρωί από Λιμάνι της Δάφνης.

 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν μέχρι την Δάφνη ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Στέφανος της Μονής Χιλανδαρίου, όλα τα Μέλη της Ιεράς Κοινότητος, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου καθώς και οι λοιπές Αρχές της Αθωνικής Πολιτείας.

 

Ο Παναγιώτατος αναχώρησε με το ταχύπλοο μικρά Αγία Άννα για το λιμάνι της Ουρανούπολης, και από εκεί για Θεσσαλονίκη όπου στις 13:00 πετούσε για την Κωνσταντινούπολη.

 

Να αναφερθεί πως το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Διονυσίου όπου λειτούργησε, ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ. Απόστολος, παρουσία του Πατριάρχη.

 

Τέλος χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το σπήλαιο που ασκήτεψε ο Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο βρίσκεται σε ένα βράχο 100 μέτρα ψηλά, έξω από την Ιερά Μονή Διονυσίου.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΠΙΣΤΑΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ.

Φώτο: ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ

Εμφανίσεις: 70621
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!