Βαρθολομαίος: "Επιστρέφω κατάφορτος από συγκινήσεις"

ImageΔηλώσεις έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σχετικά με την 6ημερη επίσκεψη του στην Αθωνική Πολιτεία, όπου αναχώρησε

στις 13:00 το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αφήνω τη Μακεδονία, την Ελλάδα και επιστρέφω εις το Φανάριον, εις το σεπτόν κέντρο της Ορθοδοξίας. Ευχαριστώ όλους για το επιδειχθέν ενδιαφέρον για το ταξίδι μου αυτό ή μάλλον για το προσκύνημά μου αυτό εις το Άγιον Όρος και επωφελούμενος της παρουσίας των εκπροσώπων γενικής ενημερώσεως, στέλνω για μια ακόμη φορά όλες τις ευχές, την ευλογία και την αγάπη μου στον ευσεβή ελληνικό λαό, με επικεφαλής τους άρχοντας και κυβερνήτας του. Ο Θεός μαζί σας και εις το επανειδείν».

 

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε ακόμη και στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους τονίζοντας πως «Ήταν μια ευλογημένη επίσκεψη με πολλές πνευματικές εμπειρίες. Επιστρέφω κατάφορτος από συγκινήσεις και από βιώματα, η αγάπη μου για το Άγιον Όρος ενισχύθηκε έτι περισσότερο με αυτήν την επίσκεψή μου».

 

Στην συνέχεια των δηλώσεων του, μίλησε και για την Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών τον Οκτώβριο στην Κωνσταντινούπολη υπογραμμίζοντας πως «Θα κάνουμε και μια περιοδεία σε Παυλικές πόλεις, δηλαδή σε πόλεις της Μικράς Ασίας και εν συνέχεια στη Ρόδο και την Κρήτη, απ’ όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος, επειδή το τρέχον έτος, το 2008, το έχουμε αφιερώσει ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, εις τον Απόστολο Παύλον».

 

Τέλος μετά την  σύναξη των Προκαθημένων ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί και πάλι την Ελλάδα και συγκεκριμένα την πόλη της Δράμας με αφορμή την αγιοποίηση ενός νέου Αγίου του Αγ. Γεωργίου του Καρσλίδη, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη αυτή λέγοντας πως:

 

«Τη μητρόπολη Δράμας θα την επισκεφθώ, συν Θεώ, αρχές Νοεμβρίου, εξ αφορμής της κατατάξεως στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας ενός νέου Αγίου, ο οποίος έζησε στον Καύκασο, του Αγ. Γεωργίου του Καρσλίδη. Με προσεκάλεσε ο άγιος Δράμας και με πολύ χαρά θα επισκεφθώ εκ νέου τη Δράμαν, με το έντονο προσφυγικόν στοιχείο».
Εμφανίσεις: 60695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!