Στην Αρμενία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ImageΤην Αρμενία επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ώστε να συμμετάσχει στις τελετές του καθαγιασμού του Αγίου Μύρου, το οποίο οργανώνει

το Αρμενικό Πατριαρχείο.

 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Έρεβαν, ο ίδιος ο Αρμένιος Πατριάρχης του Ετμιετζίμ Καρέκιν Β΄, καθώς και εκπρόσωποι της Αρμενικής πολιτείας και ο πρεσβευτής της Ελλάδας Ιωάννης Κορίνθιος.

 

Κατά την άφιξη του στο Έρεβαν της Αρμενίας, ο κ. Βαρθολομαίος έστειλε «αδελφικές πατριαρχικές ευχές προς στον φίλο Αρμενικό λαό».

 

Επίσης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την ικανοποίηση του, που βρίσκεται για Τρίτη φορά όπως ανέφερε στην «αγαπημένη γη της Αρμενίας».

 

Ακόμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε πως "Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μεταξύ της Τουρκίας, της χώρας στην οποία ζούμε, και της Αρμενίας, της χώρας που μας φιλοξενεί άρχισε διάλογος».

 

Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχει της μνημοσύνου ακολουθίας, που θα ψαλεί υπέρ των ψυχών των θυμάτων της γενοκτονίας με τη συμμετοχή πιστών και εκπροσώπων της πολιτείας στο κέντρο του Ερεβάν.

Εμφανίσεις: 41205
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!