Στην Ρόδο την Τετάρτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΣτη Ρόδο θα χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο του Αποστόλου Παύλου

που θα τιμήσουν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Κύπρου κ. Χρυσόστομος, Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, Πράγας - πασών χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι άλλοι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 9.50 το πρωί της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου.

 

Εκεί θα τους υποδεχθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Από το αεροδρόμιο οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα μεταβούν στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού, στον προαύλιο του οποίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα απευθύνει μήνυμα στον ιερό κλήρο και το λαό της Ρόδου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου είναι το εξής:

 

• Τετάρτη 15-10-2008

 

Ώρα 9.00 π.μ.: Άφιξη στο αεροδρόμιο Ρόδου. Υποδοχή εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου και των τοπικών αρχών.

 

Αναχώρηση για τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού.

 

Ώρα 9.45 π.μ.: Χαιρετισμός της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον Κλήρο και τον λαό της Ρόδου.

 

Ώρα 10.00 π.μ.: Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού

 

Ώρα 11.30 π.μ.: Αναχώρηση για Λίνδο. Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

 

Ώρα 13.30 μ.μ.: Επιστροφή στη Ρόδο. Διανυκτέρευση.

 

• Πέμπτη 16-10-2008

 

Ώρα 7.15 π.μ.: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο Ρόδου.
Εμφανίσεις: 51929
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!