Ο Βαρθολομαίος στην Ρωμαιοκαθολική Σύνοδο

ImageΣτην Ρώμη βρίσκεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση της

Ρωμαιοκαθολικής Συνόδου.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του στην Σύνοδο των Καθολικών Επισκόπων, ανέπτυξε θέμα «Ο Λόγος του Θεού, στην ζωή και την αποστολή της Εκκλησίας».

 

Ο κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων τόνισε «Είναι η πρώτη φορά που δίδεται η ευκαιρία σε έναν Οικουμενικό Πατριάρχη να απευθυνθεί στην Σύνοδο των Επισκόπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σε ένα γεγονός τόσο υψηλού επιπέδου, της αδελφής Εκκλησίας. Πιστεύουμε πως πρόκειται για αποτέλεσμα του έργου του Αγίου Πνεύματος, το οποίο οδηγεί τις εκκλησίες μας σε πιο στενές και βαθιές σχέσεις. Ένα σημαντικό βήμα προς την επανεγκαθίδρυση της πλήρους κοινωνίας».

 

Ακόμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσθεσε πως «Διαμέσου της Ζωής της Εκκλησίας, η κένωσις της ψυχής και η κοινωνία του λόγου του Θεού, αντικατοπτρίζονται στις ζωές των αγίων, ως απτή εμπειρία της ανθρώπινης έκφρασης του λόγου του Θεού στην κοινωνία μας. Με τον τρόπο αυτό, ο λόγος του Θεού, μετατρέπεται σε σώμα του Ιησού, συγχρόνως εσταυρωμένο και δοξασμένο».

 

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος θέλοντας να τιμήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την συμμετοχή του στην Ρωμαιοκαθολική Σύνοδο, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση τελικά στην αίθουσα Νέρβι, όπως είχε προβλεφθεί, αλλά στην "Καππέλλα Σιξτίνα", στο παρεκκλήσι με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, όπου συνεδριάζουν, πάντα, οι καρδινάλιοι, για την εκλογή του Πάπα.

 

Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος συνέφαγε σήμερα το μεσημέρι με τον Πάπα Βενέδικτο, με τον οποίο συζήτησε την πορεία του διαλόγου ανάμεσα στην Δυτική και Ανατολική Χριστιανοσύνη.

Εμφανίσεις: 93226
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!