Την Ανθούσα επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΤην Ανθούσα Αττικής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τον οποίο υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούσας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος,

η Κοινότητα Ανθούσας, Πολιτικοί, κληρικοί καθώς και πλήθος πιστών.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την υποδοχή του στον Ιερό Ναό τόνισε «Με συγκίνησιν και χαράν ευρισκόμεθα ανάμεσά σας, κομίζοντες εις υμάς και την ωραίαν Κοινότητά σας την αγάπην, την στοργήν και τας ολοκαρδίους ευχάς της εν Κωνσταντινουπόλει εσταυρωμένης Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία ηξιώθη παρά Κυρίου να είναι η πνευματική Μητέρα και τροφός του Γένους ημών».

 

Στην συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε πως «Μεταξύ της Κοινότητος Ανθούσης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδημιουργήθη νεωστί ένας πνευματικός σύνδεσμος, οφειλόμενος εις την προς την Μητέρα Εκκλησίαν  ευλαβή αγάπην πιστών ενταύθα Χριστιανών, οι οποίοι ηθέλησαν το πνευματικόν των ίδρυμα μετά του Ναϋδρίου της Αγίας Σοφίας να το αφιερώσουν εις το Πατριαρχείον».

 

Συνεχίζοντας ακόμη «Εδέχθημεν την προσφοράν με απόλυτον σεβασμόν προς την επιτόπιον εκκλησιαστικήν Αρχήν, κατά τα κανονικώς κρατούντα, με αγαθόν λογισμόν και με την πρόθεσιν να εισφέρωμεν, εάν και εφ’ όσον τούτο κρίνεται ευπρόσδεκτον, λιθάριον μικρόν εις το υπ’ αυτής εν τη Κοινότητι Ανθούσης διεξαγόμενον έργον οικοδομής Χριστού, επ’ αγαθώ της τοπικής κοινωνίας. Φιλοδοξούμεν δε όπως το ίδρυμα τούτο το αισθάνεσθε ως «σπίτι σας», ως κάτι το εντελώς ιδικόν σας, εις το οποίον θα δύνασθε να αισθάνεσθε την στοργήν της Μητρός Εκκλησίας, να αναπαύεσθε πνευματικώς και να δοξάζετε το Όνομα του Θεού εν πίστει και ελπίδι και αγάπη».

 

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι «Γνωρίζομεν τας αγαθάς προθέσεις και την προς ημάς αγάπην τόσον του Ιερωτάτου Μητροπολίτου κυρίου Νικολάου, όσον και υμών προσωπικώς, κύριε Πρόεδρε της Κοινότητος, και των άλλων μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, και εκφράζομεν βαθυκάρδιον ευγνώμονα ευχαριστίαν. Τα αγαθά αισθήματα είναι εν προκειμένω απολύτως αμοιβαία! Ευχαριστούμεν ιδιαιτέρως δια τους καλούς λόγους της προσφωνήσεώς σας και δια την όλην ωραίαν και τιμητικήν υποδοχήν, καθώς και δια το ωραίον δώρον σας. Τα εγγράφομεν εις το ταμείον της καρδίας μας και αι ταπειναί ευχαί και προσευχαί μας θα σας συνοδεύουν πάντοτε διάπυροι».

 

Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος προσκάλεσε όλους στο «αναμμένον και φωτεινόν Φανάρι» τονίζοντας πως «Με πρώτην ευκαιρίαν σας αναμένομεν εις το πάντοτε αναμμένον και φωτεινόν Φανάρι, εις την εκκλησιαστικώς εσαεί Βασιλεύουσαν Πόλιν, προσκυνητάς των εκεί ιερών και οσίων της Ορθοδοξίας και του Γένους, να σας ίδωμεν και πάλιν και να χαρή ημών η καρδία».
Εμφανίσεις: 53609
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!