Αφίχθη στην Δράμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΑφίχθη χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης στην Καβαλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόταν από τους, Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Χονγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριο και τον Μητροπολίτη Ισπανίας κ. Πολύκαρπο.

 

Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Καλλιοντζής καθώς και πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Καβάλας και της Δράμας.

 

Κατά την άφιξη του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σε δηλώσεις του εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του, που βρίσκεται στη γη της Μακεδονίας η οποία «συγκεντρώνει στους κόλπους της πολλούς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και από την Ανατολική Θράκη».

 

Τέλος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις δηλώσεις του τόνισε πως "Με την ευκαιρία της παρουσίας μου σήμερα στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, θα ήθελα να στείλω τις καλύτερες ευχές μου και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως σε όλο το λαό της Βορείου Ελλάδος". 
Εμφανίσεις: 145359
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!