Βαρθολομαίος:"Έζησα την συγκίνηση παντού"

ImageΣτην δεκαήμερη επίσκεψη του στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όταν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου επισκέφθηκε την Δράμα, την Αθήνα,

την Πάτρα, την Ναύπακτο, την Λαμία καθώς και την Στυλίδα.

 

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μεταξύ άλλων τόνισε «Παντού οι εκδηλώσεις του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος ήσαν πολύ συγκινητικές, πολύ ευλαβείς στο πρόσωπο του Πατριάρχου και δι΄ αυτού, προς τον θεσμόν του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

 

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε μια ιστορία που του είπαν στην Αθήνα τονίζοντας «Μου είπαν κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα ότι ο μακαρίτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αυτός που εισήγαγε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισκεπτόμενος μία φορά κάποια επαρχιακή πόλη πήρε ένα κοριτσάκι, το αγκάλιασε, το φίλησε και το κοριτσάκι του προσέφερε ένα λουλούδι. Και το ρώτησε ο Καραμανλής: "Γιατί μου το δίνεις αυτό το λουλούδι;" και το κοριτσάκι απάντησε: "Γιατί σας αγαπώ". Και ο Καραμανλής το ξαναρώτησε: "Και γιατί με αγαπάς;" και το κοριτσάκι θαρρείς πως ήταν φωτισμένο από το Θεό εκείνη την ώρα είπε: "Όταν αγαπά κανείς δεν υπάρχει γιατί, μη ρωτάτε γιατί σας αγαπώ!".

 

Τέλος ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε «Μεταφέρω, λοιπόν, τον λόγον εις τον Ελληνικόν λαόν, γιατί αγαπά το Πατριαρχείο και το σέβεται και το τιμά, όπως το έζησα εγώ και αυτή τη φορά κατά την πολυήμερη περιοδεία μου ανά την Ελλάδα. Εδώ, υπάρχει "γιατί". Υπάρχει γιατί ο ελληνικός λαός αγαπά το Πατριαρχείο.

 

Συνεχίζοντας «Διότι το Πατριαρχείο προσέφερε πάρα πολλά διά μέσου των αιώνων εις το Γένος μας. Διότι το Πατριαρχείο μας το Οικουμενικό, η Μητέρα Εκκλησία, είναι η συνείδησις του Γένους μας και ο εκάστοτε Πατριάρχης, όποιος και εάν είναι, είναι η φωνή της συνειδήσεως του Γένους. Εκφράζει αυτή την συνείδηση, την οποία προσωποποιεί και εκφράζει το Πατριαρχείο. Γι' αυτό και ο Πατριάρχης είναι αποδεκτός ευρύτατα στην Ελλάδα και όχι μόνο επαναλαμβάνω, όποιος και εάν είναι δεν είναι ο Βαρθολομαίος, είναι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης που αποτελεί σύμβολον για τον ελληνικό λαό, διότι εκφράζει την αυτοσυνειδησία του Γένους και την αξιοπρέπεια του Γένους και την αρχοντιά του Γένους. Έζησα αυτή τη συγκίνηση παντού όπου πήγα».

Εμφανίσεις: 42408
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!