Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αμερική

ImageΒοστώνη - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2009 , προκειμένου να συμμετάσχει σε οικολογικό συνέδριο για την Προστασία του Περιβάλλοντος,

το οποίο προγραμματίζεται να συνέλθει στην πολιτεία του Μισισιπή.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία της εν Αμερική παρουσίας του, ούτε εάν θα συνδυάσει το ταξίδι του αυτό για το Περιβάλλον και με άλλες ποιμαντικές επισκέψεις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τα ιδρύματά της, η οποία ως γνωστόν αποτελεί Εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ως γνωστόν , έχει αναγάγει το θέμα της προστασίας του Περιβάλλοντος σε κορυφαία προτεραιότητά του, ενδεχομένως ως το κυριότερο μέλημα της μέχρι τώρα Πατριαρχίας του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», καταβάλλονται προσπάθειες να λάβει το επιφανές βραβείο Νόμπελ για το Περιβάλλον, όμοιο μ’ εκείνο που έλαβε πέρυσι ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ, ο οποίος ήταν επί οκταετία αντιπρόεδρος του Μπιλ Κλίντον.

Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τον τελευταίο καιρό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία των εκκλησιαστικών πραγμάτων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος εμφανίζει μία ωραιοποιημένη εικόνα μέσα από τις συνομιλίες και εκθέσεις του στον Πατριάρχη, η οποία όμως συχνά ανατρέπεται εκ των πραγμάτων όπως συνέβη πρόσφατα με την περίπτωση παιδεραστίας του πρώην ιερέα Νικόλαου Κατίνα.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος διαβεβαίωνε μέχρι τελευταία στιγμή τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ότι το δικαστήριο του Τέξας θα απέρριπτε την αγωγή των πέντε θυμάτων του Κατίνα και θα απαλλασσόταν η Αρχιεπισκοπή από την ευθύνη, αλλά έμεινε έκπληκτος όταν διάβασε στον «Ε.Κ.» ότι το δικαστήριο θα προχωρούσε και ότι εσχάτως η Αρχιεπισκοπή αναγκάσθηκε να συνάψει διακανονισμό εκτός Δικαστηρίου σφραγίζοντας μάλιστα τα έγγραφα και το ποσό της αποζημίωσης για τα πέντε θύματα, το οποίο ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια, με το αιτιολογικό ότι έτσι γίνεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Εμφανίσεις: 50775
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!