Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Ορφανοτροφείο

ImageΤο μεγαλοπρεπές κτίριο του Οικοτροφείου της Πρίγκηπου, παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου

της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ομολόγησε την συγκίνηση αλλά και τον «θυμό» του για «το κατάντημα» του κτιρίου του Οικοτροφείου του Πατριαρχείου.

 

Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε στους παρισταμένους «Ήξερα ότι θα συγκινηθώ πολύ και θα θυμώσω πολύ, όπως ασφαλώς συγκινηθήκατε όλοι σας ακούγοντας από τους εκλεκτούς ομιλητάς».

 

Ακόμη ο κ. Βαρθολομαίος πρόσθεσε «Ας είναι καλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που μας εδικαίωσε. Τώρα έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας για το Ορφανοτροφείο και για πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία του Γένους μας. Είμαστε αποφασισμένοι».

 

Να αναφερθεί πως για την ιστορία του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου μίλησε και ο δημοσιογράφος κ. Νικός Μαγγίνας, του οποίου η μητέρα διηύθυνε το ορφανοτροφείο μέχρι την απαγόρευση της λειτουργίας του.

 

Τέλος προβλήθηκε η ταινία «Το καμάρι του γένους», του σκηνοθέτη κ. Γιώργου Μουταβελή.
Εμφανίσεις: 99371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!