Αφίχθη στη Μόσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΜΟΣΧΑ - Αφίχθη πριν από λίγη ώρα στην Μόσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνοδεύεται από τους Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κ. Γερμανό, Αρχιδιάκονο

κ. Μάξιμο, Μέγα Εκκλησιάρχη κ. Βενιαμίν και τον Δημοσιογράφο – Φωτογράφο κ. Μαγγίνα.

 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ο Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνα κ. Ιουβενάλιος και Αρχιεπίσκοπος Ριαζάν και Κασομόφ κ. Παύλος, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Αμέσως μετά την άφιξη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μετέβη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα.

 

Εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αφού ασπάσθηκε την σωρό, τέλεσε ιερό τρισάγιο εις μνήμην του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλεξίου Β΄.

 

Τέλος να αναφερθεί πως αύριο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα προεξάρχει της εξόδιου ακολουθίας, συμμετεχόντων του Πατριάρχη Γεωργία κ. Ηλία Β΄, Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, Αρχιεπίσκοπου Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορου, Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου, εκ μέρους της Σερβικής Εκκλησίας του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιου και από την Κυπριακή Εκκλησία ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Εμφανίσεις: 62709
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!