Στη Μυτιλήνη αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ImageΤο νησί της Λέσβου θα επισκεφθεί αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εκεί κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, θα τελέσει

τα εγκαίνια της νέας αεροπορικής εταιρίας «Athens Airways».

 

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Μυτιλήνη ξεκινάει από την Παρασκευή, όπου στις 10:00 το πρωί θα προσκυνήσει προσκυνήσει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στις 10.45 θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου εκεί θα έχει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα.

 

Επίσης την Παρασκευή στις 11:30 προγραμματίσθηκε επίσκεψη του Πατριάρχη στο προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στις Καμάρες της Μυτιλήνης, και αμέσως μετά, με τη συνοδεία του, θα αναχωρήσουν για το Μανταμάδο, όπου στις 12.30 θα προσκυνήσει στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ταξιάρχη).

 

Ακόμη στις 5.30 το απόγευμα θα επισκεφθεί τα Μουσεία Θεοφίλου και Τεριάντ, στη Βαρειά, και μία ώρα αργότερα θα βρεθεί στη Μητροπολιτική κατοικία, στο Χάλικα της.

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα κλείσει στις 19.30 με παρουσία του κ. Βαρθολομαίου στην τιμητική πολιτιστική εκδήλωση, που οργανώνει ο δήμος Αγιάσου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

 

Το Σάββατο, στις 10.30, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο, και στις 12 θα ανηφορίσει στον Όλυμπο, όπου στην περιοχή του χωριού Ασώματος, θα εγκαινιάσει το «Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Κέντρο Ασωμάτου Λέσβου» και θα τιμηθεί από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

 

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε στις 17.00 θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη.
Εμφανίσεις: 103790
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!