Οικουμενικός: "Προσευχηθήκαμε για τους προγόνους μας"

Image«Προσευχηθήκαμε για τους προγόνους σας, για τους πατέρες και αδελφούς μας που αναπαύονται στην Τρίγλια, τη Σιγή,

την Προύσα και τις γειτονικές περιοχές της Βιθυνίας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στους εκδρομείς-προσκυνητές, που επισκέφθηκαν τη Βιθυνία, υπό την αιγίδα των δημάρχων Ραφήνας κ. Ανδρέα Κεχαγιόγλου και Νέας Τρίγλιας κ. Κώστα Σγούρη.

 

«Ευχαριστούμε γιατί αναλάβατε αυτή την πρωτοβουλία» είπε ο Πατριάρχης στους δημάρχους και σχολίασε ότι «γι' αυτό και ερχόμαστε ευχαρίστως και επανερχόμαστε και συμβάλλουμε κατά αυτόν τον τρόπο εις το πλησίασμα, εις την συνεργασία των δύο γειτονικών λαών».

 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε «να υπάρχει πάντοτε ειρήνη, ομόνοια και συμπόρευση και όχι αντιπαράθεση με εξοπλισμούς εκατέρωθεν που κοστίζουν τόσα πολλά δισεκατομμύρια, τα οποία θα μπορούσαν να διοχετευθούν για άλλα κοινωφελή έργα παιδείας, δημοσίας υγείας, δημοσίων έργων».

 

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε τέλος η επερχόμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος και η συνεργασία της με τον Τούρκο ομόλογό της «να αποβεί επί προαγωγή των καλών σχέσεων και της οικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών εκατέρωθεν του Αιγαίου».

 

Απευθυνόμενος στους επισκέπτες, ο κ. Βαρθολομαίος τους ευχήθηκε «να έρχεστε εις μίαν Τουρκία προοδεύουσα, φιλειρηνική, κομιστές μηνυμάτων ειρήνης».

 

«Να συναντιόμαστε στην Τρίγλια (της Βιθυνίας) και στις άλλες αλησμόνητες πατρίδες για να συνδέουμε το παρόν με το παρελθόν», κατέληξε την προσφώνησή του ο Πατριάρχης.

Εμφανίσεις: 96537
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!