Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη Σχολή της Χάλκης

ImageΤην ελπίδα του «για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ερωτηθείς

από τον τουρκικό Τύπο για τη Σχολή.

 

«Ελπίζουμε ότι θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Περιμένουμε επίσημη απάντηση από την Άγκυρα», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε ότι «προς το παρόν δεν μας έχουν απαντήσει».

 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε τις δηλώσεις αυτές στον τουρκικό Τύπο πριν τη συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας Αιγίου.

 

«Τέτοιες οργανώσεις δίνουν αφορμή στην ενδυνάμωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», επεσήμανε ο Πατριάρχης και επανέλαβε την υποστήριξή του στην ελληνοτουρκική φιλία.

 

Στη συναυλία που οργάνωσαν από κοινού οι ρωμαίικες κοινότητες του Βοσπόρου και ο δήμος της περιοχής Σαριγιέρ της Κωνσταντινούπολης, παρέστησαν ο δήμαρχος Σουκρού Γκεντς και ο πρωτοσύγκελος του Αρμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης Αράμ Ατές.
Εμφανίσεις: 38468
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!