Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ImageΤο απόγευμα της Τετάρτης, 19 Αυγούστου 2009, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με την συνοδεία του επισκέφθηκε το Küçükyalı

της Ασιατικής πλευράς της Πόλεως.

 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στο χώρο της Βυζαντινής Μονής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ από την Καθηγήτρια κ. Alessandra Ricci, όπου μαζί με το επιτελείο της πραγματοποιεί εκεί ανασκαφές.

 

Επίσης, στην Ιερα Μονή βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιγνατίου Α΄, ο οποίος έζησε και διοίκησε την Εκκλησία κατά τον ένατο αιώνα.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Πόλις- Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010», από αρχαιολόγους, καθώς και από κατοίκους της περιοχής.

 

Κατά την αναχώρηση ο κ. Βαρθολομαίος φανερά ενθουσιασμένος, υποσχέθηκε ότι μετά το πέρας των ανασκαφών θα επισκεφθεί την Βυζαντινή Ιερά Μονή για να προσκυνήσει ξανά τον τάφο του Αγίου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιγνατίου Α’.

 

Σήμερα το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο και τον Πατριαρχικό διάκονο Γρηγόριο, αναχώρησε για την Ίμβρο.

 

Τέλος, να σημειωθεί, πως ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Ίμβρο ίνα προστή της πανηγύρεως του γενεθλίου χωρίου Αυτού των Αγίων Θεοδώρων, επί τη Αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εμφανίσεις: 35312
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!