Οικουμενικός Πατριάρχης για την εορτή του Ραμαζανιού

ImageΤο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», δημοσιεύει σήμερα το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

κ. Βαρθολομαίου με αφορμή την εορτή του Ραμαζανιού.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο μήνυμα του απευθυνόμενος στους απανταχού μουσουλμάνους της γης, απευθύνει τα εγκάρδια συγχαρητήρια του και τις καλύτερες ευχές, επί τη ευκαιρία της λήξεως της νηστείας του Ραμαζανίου.

 

Τέλος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εύχεται ο Παντοδύναμος Θεός να τους χαρίζει "πάσαν πνευματικήν ευλογίαν άνωθεν, εν τη ελπίδι ότι ο κόσμος θα ζει ηνωμένος".

 

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει ως εξής:

 

Μετ΄ αισθημάτων αγάπης και σεβασμού, απευθυνόμενος εις του απανταχού της γης μουσουλμάνους, τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τας καλλιτέρας ημών ευχάς επί τη ευκαιρία της λήξεως της νηστείας του Ραμαζανίου.

 

Μετά την μακράν ταύτην περίοδον της νηστείας, ούσης και περιόδου περισυλλογής, προσευχής και φιλανθρωπίας, ήλθεν η στιγμή δι΄ έκαστον μουσουλμάνων να εορτάση και να λάβη την άνωθεν δίκαιαν αντιμισθίαν.

 

Εν τω πνεύματι της ειρήνης, της αγάπης και της κατανοήσεως ευχόμεθα υμίν άπαξ έτει ευλογημένον, τον εορτασμόν, προσευχόμενοι όπως ο Παντοδύναμος Θεός χαρίζηται εις υμάς πάσαν πνευματικήν ευλογίαν άνωθεν, εν τη ελπίδι ότι ο κόσμος θα ζή ηνωμένος.

 

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 17η Σεπτεμβρίου 2009,

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης πάντων υμών,

 

+ Βαρθολομαίος,

Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης

και Οικουμενικός Πατριάρχης 
Εμφανίσεις: 37176
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!