Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για 4 μέρες στην Ουάσιγκτον

ImageΤετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος

σήμερα (χρόνο ΗΠΑ) θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμπι Σενσόι, και ακολούθως θα παρακαθήσει σε δεξίωση, που παραθέτει προς τιμήν του ο πρέσβης της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Βασίλης Κασκαρέλης.

 

Το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος θα εορτάσει την 18η επέτειο της ενθρονίσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ανάπολη του Μέριλαντ.

 

Αύριο Τρίτη είναι η σημαντικότερη ημέρα της πολυήμερης περιοδείας του στις ΗΠΑ. καθώς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο. Θα μιλήσει, επίσης, στο Πανεπιστήμιο «Τζόρτζταουν», ενώ θα παρακαθήσει και σε γεύμα, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Τούρκος πρέσβης.

 

Την Τετάρτη, ο Οικ. Πατριάρχης θα μιλήσει στο στρατηγικό ίδρυμα «Μπρούκινγκς», θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του από κοινού οι ηγεσίες της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ στη συνέχεια θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι.

 

Το απόγευμα θα ακολουθήσει ιδιωτική συνάντηση με τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στην επίσημη κατοικία του τελευταίου και θα ακολουθήσει δεξίωση, που θα παραθέσει το ζεύγος Μπάιντεν.

 

Η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στην Ουάσιγκτον ολοκληρώνεται την Πέμπτη με δεξίωση και επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
Εμφανίσεις: 68447
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!