Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης στη Πόλη

ImageΜε τη λαμπρή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Φως και Σκιές στα Βαλκάνια» που οργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τον δήμο Beyoglu της Πόλης, στο πλαίσιο του αφιερώματος του δήμου «2010 Διαπολιτισμικός Διάλογος».

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτιος Ξύδας, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βασίλης Μπουρνόβας, καθώς και ο δήμαρχος του Beyuglu Αχμέτ Μισπάχ Ντεμιρκάν.

Η έκθεση στόχο έχει την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και τη διασφάλιση της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχει, ήδη, παρουσιαστεί το 2009 στο Βελιγράδι και το Βουκουρέστι. Οκτώ φωτογράφοι από ισάριθμες χώρες των Βαλκανίων δείχνουν με τις φωτογραφίες τους την ιδιαιτερότητα κάθε λαού, τις σύγχρονες τάσεις της δημιουργίας, τη ζωή και τις ιστορικές εξελίξεις σε μια περιοχή που συνεχώς μεταβάλλεται.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Μπέβις Φούσα (Αλβανία), Τιμουρτάς Ονάν (Τουρκία). Νίνα Νικόλοβα (Βουλγαρία), Μίλομιρ Κοβάτσεβιτς (Βοσνία), Στέλιος Ευσταθόπουλος (Ελλάδα), Στάνκο 'Aμπατζιτς (Κροατία), Βιρτζίλ Μλέσνιτσα (Ρουμανία), Ίμρε Σάμπο (Σερβία).

Ο κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στην έκθεση από την επιμελήτρια Μαγδαλένα Μιχαηλίδου και συνομίλησε με τους φωτογράφους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, η προσέλευση του κοινού στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου, στο διάσημο πεζόδρομο της οδού Ιστικλάλ, ήταν μεγάλη, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τους διοργανωτές, αλλά και από το νεανικό στην πλειονότητά του κοινό. 

Εντυπωσιακή υπήρξε και η συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα «Η σύγχρονη φωτογραφία και η συνεργασία στα Βαλκάνια» που οργανώθηκε χθες από το δήμo Βeyoglu, στο πλαίσιο της έκθεσης.

Εμφανίσεις: 68402
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!