Ο Οικουμενικός επίτιμος καθηγητής Βιολογικών και Θερμοκηπιακών καλλιεργειών

ImageΣήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναγορεύτηκε επίτιμος καθηγητής του ιδρύματος και συγκεκριμένα του τμήματος Βιολογικών, Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας.

Η αναγόρευση έγινε στο περιθώριο του συμποσίου με θέμα "Η προστασία του περιβάλλοντος ως πηγή αληθούς ζωής και πρόθεση της αειφόρου ανάπτυξης" παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη, του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Μεσσηνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης, απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη είπε ότι "στο πρόσωπό σας, το ΤΕΙ υποδέχεται τον υπηρέτη της θεολογικής επιστήμης, τον ακαδημαϊκό δάσκαλο, τον κληρικό Βαρθολομαίο την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη ο οποίος συμβάλει στην προώθηση της ενότητας της πανορθοδόξου εκκλησίας στην ώθηση του διεκκλησιαστικού διαλόγου καλωσορίζει τον πράσινο πατριάρχη, τον οποίο το ΤΕΙ αγορεύει επίτιμο καθηγητή γιατί προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στον ελληνισμό και την ορθοδοξία αλλά και την προσφορά του στην οικολογία.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του ανέφερε ότι ευχαριστεί για τη μεγάλη τιμή η οποία είπε ότι αντανακλά στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εργάζεται από αιώνες τώρα στη διαμόρφωση του πανανθρώπινου πολιτισμού.

Εμφανίσεις: 77941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!