Ο Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και της "Αλληλεγγύης"

ImageΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύης».

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ζήτησε να επισκεφθεί τα συσσίτια την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010, κατά την διάρκεια της επισκέψεως του στην Αθήνα.

«Η κίνηση αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη, στέλνει ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία και την κοινωνία η οποία τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με τους μετανάστες, με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης στη Βουλή», τόνισε στην Romfea.gr στέλεχος της Αρχιεπισκοπής.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα και προς την Εκκλησία της Ελλάδος, διότι τον τελευταίο καιρό, Μητροπολίτες έχουν εκφράσει διάφορες απόψεις, όσον αφορά το θέμα των μεταναστών και της Ιθαγένειας», συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με τις πράξεις αυτές, περνάνε το μήνυμα: «Εμείς ως Εκκλησία, οφείλουμε να παρέχουμε στους συνανθρώπους που υποφέρουν τα προς το ζην».

Τέλος, να αναφερθεί, ότι τα συσσίτια καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, μοιράζουν 1.600 μερίδες φαγητού σε αστέγους, αλλοδαπούς, εξαρτημένους από ουσίες και άπορους και γίνεται λεπτομερής καταγραφή των επωφελούμενων ατόμων από την Αρχιεπισκοπή και την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη».

Επίσης, τα συσσίτια είχε επισκεφθεί τα Χριστούγεννα και ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκφράσει τότε την πλήρη ικανοποίηση για το πρόγραμμα «Η εκκλησία στους δρόμους» χαρακτηρίζοντας «εντυπωσιακό» το έργο της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 44023
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!