Οικουμενικός Πατριάρχης "Αποχωρώ συγκλονισμένος, από αυτά που είδα και έζησα"

ImageΤα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύης» στην οδό Σοφοκλέους, επισκέφτηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Να αναφερθεί ότι η «Romfea.gr», είχε γράψει από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τα συσσίτια.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε στα συσσίτια στις 15:35, όπου έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι αμέσως ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έκαναν βόλτα ανάμεσα στους απόρους και συνομίλησαν μαζί τους.

Εκεί ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, μίλησε με διάφορους απόρους και αστέγους, ο κ. Βαρθολομαίος τους ρωτούσε από πού είναι και του απαντούσαν από το Πακιστάν, το Ιράν και άλλες χώρες.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μοίρασε ο ίδιος μερίδες φαγητού, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Εκεί ήταν και τα παιδιά του Κολεγίου Αθηνών τα οποία βοήθησαν στο μοίρασμα του φαγητού, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης τα ευλόγησε και τα ευχαρίστησε, τονίζοντας ότι «είναι εκπληκτικό νέα παιδιά να βοηθούν σε μια τέτοια πρωτοβουλία και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι ευγνώμων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος οδήγησε τα βήματα μου και να δω το τεράστιο και άξιο κοινωνικό έργο, που επιτελείτε από την Εκκλησία της  Ελλάδος».

«Είδα στα μάτια των ανθρώπων τον πόνο, αλλά και την ανακούφιση από την θαλπωρή της Εκκλησίας. Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου, στον Αρχιεπίσκοπο για αυτήν την Χριστιανική πρωτοβουλία να περιθάλψει τους ενδεείς αδελφούς μας», συνέχισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τόνισε: «Η Εκκλησία δείχνει το σεβασμό προς το ανθρώπινο πρόσωπο και την αξιοπρέπεια, με αγάπη και διακριτικότητα χωρίς να ταπεινώνει και να εξευτελίζει τους συνανθρώπους μας. Αποχωρώ συγκλονισμένος, από αυτά που είδα και έζησα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι διαφορετικό να κάθεσαι από τον καναπέ του σπιτιού σου και τις τηλεοράσεις, και είναι διαφορετικό να έρχεσαι εδώ να ζεις μ΄ αυτούς τους ανθρώπους και να καταλαβαίνεις το πραγματικό νόημα της ζωής και της Εκκλησίας».

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του, προς τον Αρχιεπίσκοπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Επίσης, ενημερώθηκε για το φιλανθρωπικό έργο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κακλαμάνη, τον κ. Δήμτσα και τον κ. Σκιαδά και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου.

Τέλος, στα συσσίτια καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, μοιράζουν 1.600 μερίδες φαγητού σε αστέγους, αλλοδαπούς, εξαρτημένους από ουσίες και άπορους και γίνεται λεπτομερής καταγραφή των επωφελούμενων ατόμων από την Αρχιεπισκοπή και την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη».

Image

Image

Image

eurokinissi - ΑΠΕ

Εμφανίσεις: 43252
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!