Οικουμενικός Πατριάρχης «με χαρά αναμένω την επίσκεψή μου στη Ρωσική Εκκλησία»

ImageΤην παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 24 Μαρτίου 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας του δήμου Ντολαπτνερέ της Κωνσταντινούπολης.

Να αναφερθεί ότι κατά την ακολουθία παρέστησαν ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πρωτοκόλλου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ιερέας Γεώργιος Κιρινδάς, ο συνεργάτης του ΤΕΕΣ κ. Δ. Πετρόφσκυ, ο Υποδιευθυντής του Ευαγούς Ιδρύματος ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος κ. Ι. Λαπσίν και ο βοηθός του Διευθυντή της Συνοδικής χορωδίας Μόσχας κ. Α. Μαϊόροφ.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καλωσόρισε τους επισκέπτες από τη Ρωσία που ήρθαν στην Πόλη με σκοπό την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου από τη Συνοδική χορωδία και τη Ρωσική Εθνική Ορχήστρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης.

Θα εκτελεσθεί το ορατόριο «Τα κατά Ματθαίον Πάθη» του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Τέλος, αφού επισήμανε τη σημασία του επερχόμενου γεγονότος και προσκάλεσε τους πιστούς να παραβρεθούν στη συναυλία, του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι "με χαρά αναμένει την προγραμματισμένη για το τέλος Μαΐου επίσκεψή του, στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου".

Image

Εμφανίσεις: 48417
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!