Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για την Βουλγαρία

ImageΣήμερα το πρωί Τρίτη 18 Μαΐου 2010, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε με ιδιωτική πτήση για το Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ανακηρυχτεί Επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο «Free University», και  επί τη ευκαιρία θα επισκεφθεί ναούς, μοναστήρια και μνημεία της πόλεως, της Μεσημβρίας και της Σωζοπόλεως.

Το Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας συνοδεύουν στη Βουλγαρία ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, Υπογραμματεύων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Δημήτριος Αθανάσωφ, Άρχων Μ. Πρωτέκδικος της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας, με την σύζυγό του Ευγεν. Δωροθέα, ο Νικόλαος Μαγγίνας, Δημοσιογράφος –Φωτογράφος και ο κ. Πέτρος Κίλε, Κλητήρ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ και ο υπουργός Διασποράς κ. Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ θα υποδεχθούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Μπουργκάζ του Ευξείνου Πόντου, όπου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προστεί των τελετουργιών των Θυρανοιξίων του νέου ναού της πόλης.

Να αναφερθεί, ότι ο Πατριάρχης θα επιστρέψει, συν Θεώ στην έδρα του, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου.

Τέλος, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Εμφανίσεις: 43700
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!