Βαρθολομαίος "Δεν πρέπει να έχουμε στη ζωή μας εγωιστικές τάσεις"

Image«Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ήρθα σήμερα εδώ στο Μπουργκάς. Σας φέρνουμε την ευλογία και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η επίσκεψη μας συμπίπτει με την παραμονή της εορτής των Αγίων Αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την άφιξη του σήμερα στο Μπουργκάς.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε: «Σήμερα θα επισκεφθώ μαζί σας, για να ευλογήσω τον περικαλλή ναό του Αγίου Βλασίου. Με την επίσκεψή μου αυτή, θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου προς τον Βουλγαρικό λαό».

Να αναφερθεί, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αμέσως μετά δώρισε μια εικόνα του Ιησού Χριστού για τον ιερό ναό, και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωαννίκιο για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με προσκάλεσαν σήμερα εδώ. Επίσης δέχτηκα με μεγάλη χαρά και την πρόσκληση του Μητροπολίτη Φιλλιπουπόλεως κ. Νικόλαου, ώστε μετά από δύο μήνες να σας επισκεφθώ ξανά. Είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ερωτηθείς ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το πως να διαφυλάξουμε την πίστη στα δύσκολα αυτά χρόνια που ζούμε, τόνισε: "Πρέπει να εφαρμόζουμε τις εντολές του Ευαγγελίου, διότι το φρόνημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι φρόνημα ασκητικό".

"Αν έχετε φόβο Θεού και πίστη τα πάντα είναι εύκολα", πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τέλος, ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε η Βουλγαρία να είναι ένας παράγοντας για την σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

 

 

Εμφανίσεις: 40386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!