Βαρθολομαίος «Επιστρέφω στη Μόσχα μετά από 17 χρόνια»

ImageΑφίχθη πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο «Vnukovo» της Μόσχας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος (καθ΄ υπέρβαση του πρωτοκόλλου) με Μητροπολίτες καθώς και όλους του πρωτοπρεσβύτερους (προϊστάμενοι ναών) της Μόσχας.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Αλεξάντερ Αβντέγεφ, ο έλληνας πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης και ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Κυβέρνησης κ. Πολτάφτσενκο.

Να αναφερθεί, ότι άγημα του Ρωσικού στρατού και της συνοριοφυλακής απέδωσε στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας τιμές αρχηγού κράτους.

Επίσης, δεκάδες παιδάκια παρά τη συνεχή βροχή με κόκκινα και άσπρα γαρύφαλλα στα χέρια, καλωσόρισαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αγία Ρωσία.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνοδεύουν, οι Μητροπολίτες Αυστρίας κ. Μιχαήλ, Περιστάσεως Ειρηναίος, Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, ο Αρχιμ. Βησσαρίων Κομτζιάς, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Μάξιμος και η μοναχή Μαγδαληνή.

Σε δηλώσεις του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρώτα απ΄ όλα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Άγιο Θεό, που με αξιώνει να επιστρέψω στη Μόσχα ύστερα από 17 χρόνια. Επίσης εκφράζω ευγνώμονες ευχαριστίες στον Αγιώτατο και αδελφό Πατριάρχη Κύριλλο, για την αδελφική του πρόσκληση».

«Η πρόσκληση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να επισκεφθούμε για μια ακόμη φορά την αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας, αλλά και να ανταποδώσω την περσινή επίσκεψη του Αγιωτάτου Πατριάρχου στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Επίσης τόνισε ότι «δεν είναι μόνον αυτός ο σκοπός της επισκέψεως μου, ερχόμεθα από την Κωνσταντινούπολη και ως προσκυνητές της γης, η οποία έδωσε αναρίθμητους μάρτυρας και ομολογητάς της Ορθοδόξου Πίστεως μας. Έρχομαι ως κομιστής της ευλογίας της Μητέρας Εκκλησίας, προς την θυγατέρα και αδελφή της Αγιωτάτη Εκκλησία της Ρωσίας».

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε: «Ευχόμεθα η επίσκεψη αυτή από την Βασιλεύουσα εδώ στην Αγία γην της Ρωσίας, να είναι η περαιτέρω ενίσχυσης των αδελφών και φιλικών μας σχέσεων, για το καλό της όλης Ορθοδοξίας και εις δόξαν Θεού».

Από την πλευρά του, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος καλωσόρισε εκ μέρους ολόκληρου του ρωσικού λαού τον Οικουμενικό Πατριάρχη και υπενθύμισε ότι εκτός από τις αμιγώς πατριαρχικές σχέσεις οι δύο αρχιερείς, συνδέονται με μακρόχρονη γνωριμία και φιλικούς ανθρώπινους δεσμούς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου θα αποτελέσει μια ακόμη σημαντική σελίδα στην ιστορία των διμερών σχέσεων των δύο Εκκλησιών.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 58414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!