Βαρθολομαίος και Κύριλλος παρέστησαν σε συναυλία στο Μεγάρο του Κρεμλίνου

ImageΜια λαμπρή εορταστική συναυλία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κρατικό Μέγαρο του Κρεμλίνου, με αφορμή των εορτασμό των Σλαβικών Γραμμάτων - Πολιτισμού και των διαφωτιστών των Σλάβων Άγιο Κύριλλο και Μεθόδιο.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας κ. Αβντέεφ, ο Μητροπολίτης Μίνσκ Φιλάρετος, ο Κολόμνα Γιουβενάλιος, ο Σαράνσκ Βαρσανούφιος, ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Βορονέζ Σέργιος, ο Σολντσενογκόρσκι Σέργιος και η συνοδεία του κ. Βαρθολομαίου.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δήλωσε: «Σήμερα μαζί με τον Υπουργό Πολιτισμού, μου δίνεται η ευκαιρία να ανοίξω μια αξιόλογη συναυλία που είναι αφιερωμένη στην Ημέρα των Σλαβικών Γραμμάτων».

«Θα ήθελα να τονίσω, ότι ο πολιτισμός είναι κάτι που δημιουργείται μέσα μας. Ο πολιτισμός είναι η δύναμη εκείνη που αλλάζει προς το καλύτερο την ανθρώπινη φύση. Ο πολιτισμός κινεί τους ανθρώπους προς τα εμπρός, διότι όταν δεν υπάρχει καλλιέργεια, τότε καταρρέει η κοινωνία των ανθρώπων», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Επίσης, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, αναφέρθηκε και στην σημερινή πομπή που συμμετείχαν πάνω από 40 χιλιάδες νέοι, τονίζοντας ότι «Χιλιάδες νέοι σήμερα, συμμετείχαν στη πανηγυρική πομπή προς την Κόκκινη Πλατεία, για να δείξουν με τον τρόπο αυτό πόσο σημαντική ημέρα είναι η σημερινή».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας κ. Αβντέεφ στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη συμβολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην πολιτιστική και ιστορική μοναδικότητα της Ρωσίας.

Image

Image

Εμφανίσεις: 62534
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!