Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε την Αγία Ματρώνα την αόμματη

ImageΤην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης (Ποκρόβφσκι), επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που παρόλο την δυνατή βροχή ο κόσμος τον υποδέχθηκε με γαρύφαλλα και ροδοπέταλα.

Συγκεκριμένα στην είσοδο της Μονής τον υποδέχθηκε η Ηγουμένη Θεοφανία με τις μοναχές της Αδελφότητας, και με τα παιδιά του κατηχητικού.

Ο κ. Βαρθολομαίος αμέσως, κατευθύνθηκε προς το παρεκκλήσι όπου φυλάσσεται το ιερό λείψανο της Αγίας Ματρώνας της αόμματης και θαυματουργού.

Εν συνεχεία η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη που παρόλο το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του, επισκέφθηκε σήμερα την ιερά μονή.

Επίσης, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του, τονίζοντας ότι «ζητούμε τις ευχές και προσευχές Σας, στον Θεό για να ανταπεξέλθουμε επάξια στο έργο που μας έχει αναθέσει ο Θεός».

Τέλος, ο η Ηγουμένη προσέφερε στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας μια εικόνα της Αγίας Ματρώνας, με την χορωδία να ψέλνει το «Μνόγκα για λιέτα» - πολλά τα έτη.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχη Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο άστατος καιρός και η δυνατή βροχή, δεν σας εμπόδισε να μου επιφυλάξετε μια θερμή υποδοχή.»

"Εύχομαι να έχετε όλοι την ευλογία της Αγίας Ματρώνας. Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης κάποτε ήταν ένας δάσκαλος τυφλός με το όνομα Ηλίας Κανταλίζης. Στο τάφο του πάνω έγραφε: Ήμουν τυφλός στη ζωή, αλλά ανέβλεψα στον ουρανό. Το ίδιο τώρα και η Αγία Ματρώνα, ήταν τυφλή στη ζωή της, αλλά τώρα βλέπει το άκτιστο φως του Κυρίου". 

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 52954
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!