Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα

ImageΗ επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Πρεσβεία της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεώς του στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στις 27 Μαΐου 2010.

Τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων και ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Ο Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Ρωσικής Ομοσπονδία κ. Χαλίλ Ακυντζί παρέθεσε πρόγευμα προς τιμή του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Βαρθολομαίου και της συνοδείας του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε η ανταλλαγή απόψεων για σχετικά με το ρόλο του θρησκευτικό παράγοντα στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας.

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης μοιράστηκε την εμπειρία του από τις προηγούμενες μέρες της επισκέψεώς του στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας τόνισε ότι η επίσκεψη του Προκαθημένου της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως στη Ρωσική Εκκλησία αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Επίσης επεσήμανε τον όλο και πιο αυξανόμενο ρόλο της θρησκείας στην κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις και ανέφερε ότι στην Τουρκία παρακολουθούν στενά την συνεργασία των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας.

Στο τέλος της συζητήσεως πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή δώρων.

Εμφανίσεις: 17771
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!