Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ιερά Σύνοδο στην Αγ. Πετρούπολη

ImageΤο ιστορικό ανάκτορο της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αγία Πετρούπολη, επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μετά το πέρας του Πατριαρχικού συλλείτουργου στον Ναό του Αγίου Ισαακίου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου, ξενάγησε στις αίθουσες του ανακτόρου ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε την ικανοποίηση του, που επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο το ναό των Αγίων Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων.

Επίσης, ο κ. Κύριλλος μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι σ΄ αυτό το κτίριο πριν αυτόν δεν μπήκε ποτέ Πατριάρχης, διότι πριν την επανάσταση στη Ρωσία υπήρχε συνοδικό σύστημα και δεν είχαν Πατριάρχη.

Να αναφερθεί, ότι το ανάκτορο μετά την επανάσταση το πήρε το Κράτος, γι΄ αυτό ο κ. Κύριλλος ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ να παραχωρήσει ένα τμήμα του κτιρίου ξανά στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι "οι τοίχοι του κτιρίου αυτού, σήμερα είδαν τους δύο Πατριάρχες".

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στην Αγία Πετρούπολη η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας, πραγματοποιείτε δύο φορές το χρόνο (Αύριο Δευτέρα 31 Μαϊου συνεδριάζει).

Εμφανίσεις: 69522
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!