Ο Βαρθολομαίος για σύγκληση Αγίας και Μεγάλης Συνόδου – Σχισματικοί Ουκρανία

ImageΟ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, μιλώντας την Κυριακή σε Ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να μην αναβάλλεται η σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου όλων των κατά τόπων Εκκλησιών.

«Αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την διαδικασία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε τη σύγκληση της Συνόδου τον κυριότερο σκοπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της σύγκλησης από την πρώτη ημέρα που εξελέγη Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ακόμη, ανέφερε ότι η σύγκληση της Συνόδου και τα αποτελέσματα της, θα έχουν μεγάλη σημασία για όλη την Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας η ημερήσια διάταξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, έχει προκαθοριστεί και είναι γνωστή σε όλη την Ορθοδοξία.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 10 θέματα προς εξέταση, μεταξύ των οποίων είναι το Αυτοκέφαλο, το θέμα της νηστείας, τα δίπτυχα κ.α.

«Η Ορθόδοξη μας Εκκλησία προσπαθεί να συμβαδίζει με την σημερινή εποχή, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από την διδασκαλία της. Εμείς ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής και βοηθούμαι τους πιστούς να ανταποκρίνονται και αυτοί στη σύγχρονη πραγματικότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τη δεκαετία του 60΄ στα πλαίσια αυτά συγκλήθηκαν συνεδρίες διορθοδόξων προσυνοδικών συσκέψεων και προπαρασκευαστικών επιτροπών.

Η μέλλουσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδος καλείται να λύσει προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί, κατά τη διάρκεια των αιώνων από την τελευταία 7η Οικουμενική Σύνοδο.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η μικρή παύση των προσυνοδικών επιτροπών οφείλεται στις δυσκολίες εντός των διορθοδόξων σχέσεων, λόγω των προβλημάτων και διαφωνιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, σχετικά με την εκκλησιαστική διάθρωση στην Εσθονία.

Ο Βαρθολομαίος κάλεσε τους σχισματικούς να ενταχθούν στην κανονική Εκκλησία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τους σχισματικούς της Ουκρανίας να ενταχθούν στους κανονικούς κόλπους της Εκκλησίας, η οποία αποτελεί Κιβωτός Σωτηρίας.

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε, ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο, του ευχήθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του, να επιλυθεί το πρόβλημα και να μην υπάρχει αυτό το σχίσμα.

«Αυτό που κάνει η Εκκλησία μας, το κάνει πάντοτε με σεβασμό προς την ισχύουσα κανονική τάξη (στην Ουκρανία)» - ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον τρόπο αυτό σχολίασε την σύγχρονη πολιτική του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο θέμα της Ουκρανίας.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την επιθυμία εκ μέρους της Εκκλησίας, να προσεύχεται για τον ρωσικό και ουκρανικό λαό.

Εμφανίσεις: 48451
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!