Οικουμενικός Πατριάρχης "Προσευχόμαστε για την Ουκρανική Εκκλησία"

Image«Παναγιώτατε, στηρίζω την ενότητα της Ορθοδοξίας», αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Γιανουκόβιτς στην αίθουσα του θρόνου, τον οποίο αφού καλωσόρισε στην Κωνσταντινούπολη, τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,  εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα ενώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σε μια ενιαία κανονική εκκλησία.

«Θλιβόμαστε για την διαίρεση της Ουκρανικής Εκκλησίας. Εμείς πάντα προσευχόμαστε για την Ουκρανική Εκκλησία, ώστε η διάσπαση να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Πιστεύω, ότι όλοι οι αδελφοί μας, οι οποίοι είναι χωρισμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική Εκκλησία», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο Βίκτωρ Γιανούκοβιτς ως Πρόεδρος «θα κάνει ότι είναι δυνατό για να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος, αλλά και να αναγεννήσει την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, από την πλευρά του υπογράμμισε, ότι «χωρίς ενωμένη Εκκλησία, είναι αδύνατον να οικοδομήσουμε μια ισχυρή χώρα».

Τέλος, ο κ. Γιανουκόβιτς ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, όσον αφορά την προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, όπου προσευχήθηκε πάρα πολλές φορές για την Ουκρανία.

Εμφανίσεις: 64639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!