Αναστάσιος: "Ως χριστιανοί τολμούμε να ελπίζουμε"

ImageΛυών - Mε ομιλία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου ξεκινά αύριο στην Λυών της Γαλλίας η 13η Συνέλευση της Διασκέψεως

των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

 

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Διασκέψεως, θα εισηγηθεί το ενδιαφέρον θέμα: "Ως χριστιανοί τολμούμε να ελπίζουμε".

 

Ειδικότερα θα αναφερθεί στην ανάγκη της συνεργασίας και του διαλόγου ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές Χριστιανικές Εκκλησίες, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την προώθηση στη σύγχρονη κοινωνία του μηνύματος του Χριστού.

 

Αυτό άλλωστε είναι η επιδίωξη της Διάσκεψης, που συμπλήρωσε πενήντα χρόνια δράσης.

 

Ο Χριστιανισμός, θα πει ο κ. Αναστάσιος, είναι η θρησκεία της ειρήνης, της αγάπης και της συνδιαλλαγής. Και μπορεί να βοηθήσει τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα προβλήματα της σημερινής συγκυρίας.

 

Ακόμη θα τονίσει ότι βασικός σκοπός της Διάσκεψης είναι η δυναμική παρουσία των Εκκλησιών στην πορεία της Ευρώπης και η πειστικότερη μαρτυρία της Χριστιανικής ελπίδας στον σύγχρονο κόσμο.

 

" Έχουμε κληθεί σε μια ελπίδα εν Χριστώ" είναι το θεματικό περιεχόμενο της Συνέλευσης, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη 21 Ιουλίου.

 

Στην Συνέλευση θα μιλήσουν ακόμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος (Κυριακή 19 Ιουλίου), ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ (Πέμπτη 16 Ιουλίου) κ. ά. 

 

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης θα επανεξετασθούν οι οργανωτικές δομές της Διάσκεψης, θα αποφασισθεί ο προγραμματισμός για την εξαετία 2009-2015 και θα παρουσιασθεί ο απολογισμός της προηγούμενης εξαετίας, ο οποίος υπήρξε αποδοτικός.

 

Στη Διάσκεψη μετέχουν 126 Εκκλησίες από όλη την Ευρώπη ( Ορθόδοξοι, Διαμαρτυρόμενοι, Αγγλικανοί, και Παλαιοκαθολικοί), καθώς και 43 άλλοι Θρησκευτικοί Οργανισμοί.

 

Εμφανίσεις: 49606
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!