Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε χωριά της Β. Ηπείρου

ImageΤον χώρο της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας θα επισκεφθεί για ένα πενθήμερο (13-18 Αυγούστου) ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης

Αλβανίας Αναστάσιος.

 

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας θα συμμετάσχει σε μια σειρά από λατρευτικές εκδηλώσεις.
Ειδικότερα την Πέμπτη, 13 Αυγούστου θα τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο στο ναό του Λουκόβου Χειμάρρας.

 

Ανήμερα Δεκαπενταύγουστο θα ιερουργήσει στο Αλύκο των Αγίων Σαράντα, όπου και θα τελέσει τα θυρανοίξια στο νέο περικαλλή ναό της ενορίας.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τιμηθεί στο Μουρσί από τον έπαρχο της περιοχής, αλλά και από τον Δήμαρχο της γειτονικής Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

 

Την Κυριακή, 16 Αυγούστου θα εγκαινιάσει το ναό του Τεπελενίου.

 

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις ναοί είναι αποτέλεσμα της προσφοράς ανθρώπων και φορέων απʼ όλο τον κόσμο, που στηρίζουν το έργο του κ. Αναστασίου.

 

Την Δευτέρα 17 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί στο Αργυρόκαστρο με μέλη της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθόδοξων Νεολαιών και θα ενημερωθεί για τα πεπραγμένα της το τελευταίο διάστημα.

 

Η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει για τρεις ημέρες (18,19 και 20 Αυγούστου) στην Μονή αγίου Γεωργίου Τσούκας Αγίων Σαράντα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι πολύ αγαπητός στους Έλληνες Μειονοτικούς, γιʼ αυτό και προετοιμάζεται θερμή υποδοχή απ΄ όπου και αν περάσει.

 

Είναι ενδεικτικό ότι ο έπαρχος Μεσοποτάμου ονόμασε «οδό Αρχιεπισκόπου Αναστασίου», τον δρόμο που οδηγεί από την εθνική οδό Αργυροκάστρου –Αγίων Σαράντα στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο της Εκκλησίας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, στην περιοχή της Μειονότητας έχει αναπτύξει, εκτός από την εκκλησιαστική δράση, πολύπλευρο κοινωνικό έργο, όπως διάνοιξη δρόμων, εγκατάσταση υδρευτικών δικτύων κ.λπ.
Εμφανίσεις: 46116
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!