Σπουδαίο έργο επιτελεί στην Αλβανία ο Αναστάσιος

ImageΈκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών των Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου, να μην αποκοπούν απ’ τον τόπο τους, ανεξάρτητα από το που ζουν

και εργάζονται, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατά την περιοδεία του, από την Πέμπτη 13 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, σε ενορίες της Μητρόπολης Αργυροκάστρου.

 

Το πρωί ο κ. Αναστάσιος μίλησε στο Αργυρόκαστρο σε μέλη της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθόδοξων Νεολαιών.

 

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «από όλες τις φιλοσοφικές θρησκευτικές προτάσεις σχετικά με την αξία και το μέλλον του ανθρώπου, η πιο τολμηρή και μεγαλειώδης παραμένει η χριστιανική. Αυτή επιμένει στην ενανθρώπηση του Υπέρτατου Όντος, του Θεού, και στην πορεία του ανθρώπου προς την κατά χάριν “θέωση”.

 

Η επίγνωση αυτή δεν αποκτάται με συζητήσεις και ανθρώπινες διανοητικές διεργασίες. Είναι ένα δώρο που ο Θεός προσφέρει μέσα σε μια προσωπική κοινωνία μαζί Του, σε ατμόσφαιρα προσευχής, στοχαστικής σιωπής και κοινής λατρείας».

 

Χθες τέλεσε τα θυρανοίξια και λειτούργησε στο ναό του Τεπελενίου, όπου ο Δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου στην ειρηνική συνύπαρξη κοινωνικών ομάδων με διαφορετική προέλευση και πίστη.

 

Το Σάββατο 15 Αυγούστου έκανε τα θυρανοίξια και ιερούργησε στο ναό των Αγίων Σαράντα Αλίκου. Κατά το κήρυγμά του σημείωσε πως «ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει σήμερα στην Αλβανία είναι η πίστη. Και μάλιστα η Χριστιανική πίστη. Ήρθε η ώρα του Θεού».

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγιναν από τον ίδιο τα αποκαλυπτήρια της πέτρινης επιγραφής της πλατείας του Μουρσιού Αγίων Σαράντα, που με απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου της περιοχής, φέρει τ’ όνομά του.

 

 

Ο Έπαρχος Δήμος Κότης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και εκτεταμένο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο του κ. Αναστασίου και τον ανακήρυξε «επίτιμο δημότη» του χωριού.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θεμελίωσε το ναό των Αγίων Αθανασίου και Νήφωνος στο Λούκοβο της Χειμάρρας, παρουσία πολλών πιστών που τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος γινόταν παντού δεκτός με επευφημίες, ενώ συνοδεύονταν στις μετακινήσεις του από τον επιχώριο Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

 

Σ’ όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχαν παράγοντες της Ομογένειας, βουλευτές, τοπικοί παράγοντας και πλήθος κόσμου.
Εμφανίσεις: 42106
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!