Ο Αλβανίας Αναστάσιος στο Ποντιφικό Ινστιτούτο

ImageΡώμη - Στα πλαίσια της ιστορικής επίσκεψής του στο Βατικανό και την επισκοπή της Ρώμης, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος και η Συνοδεία του,

επισκέφθηκαν, το απόγευμα της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου, το Ποντιφικό Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών, όπου έγιναν δεκτοί στην Αίθουσα Τελετών της φημισμένης Βιβλιοθήκης.

 

Τον Μακαριώτατο καλωσόρισε ο Κοσμήτωρ της Σχολής ελληνομαθής Καθηγητής Εδουάρδος Φαρούτζια εκ μέρους της Σχολής και αντιφώνησε σύντομα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος στη συνέχεια πρόσφερε στη Σχολή ασημένιο επιτραπέζιο σταυρό λαμβάνοντας εκ μέρους των Καθηγητών πολύτιμες επιστημονικές εκδόσεις τους.

 

Να σημειωθεί ότι στη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου φυλάσσονται, εκτός των άλλων σπάνιων τόμων, και όλες οι επιστημονικές εκδόσεις του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ως γνωστού Πανεπιστημιακού Καθηγητή.

 

Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση εκ μέρους του Ινστιτούτου προς τιμήν του Μακαριότατου και των μελών της συνοδείας του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Αναστάσιος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους  εκεί φοιτούντες Ορθόδοξους υποτρόφους του Ποντιφικού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών και να συνομιλήσει μαζί τους.

 

 

Οι Έλληνες μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν στις 2 Σχολές του Ινστιτούτου: α) Ανατολικών Εκκλησιαστικών Επιστημών (θεολογία, λειτουργική, ιστορία) και β) Ανατολικού Κανονικού Δικαίου.

 

Πολλοί Ορθόδοξοι κληρικοί και σημερινοί Ιεράρχες έχουν σπουδάσει εδώ, ανάμεσα στους οποίους ο επιφανέστερος είναι αναμφισβήτητα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος απεχώρησε μέσα σε αισθήματα διάχυτης χαράς όλων, αφού ευχήθηκε στους φοιτητές «καλή δύναμη και καλή υπομονή” στις σπουδές τους.

 

Να σημειωθεί ότι εκ μέρους του Ποντιφικού Συμβουλίου τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γραμματέας του, Ιρλανδός Επίσκοπος Brian Farell με συνεργάτες του.

 

 

Τέλος, αποκλειστικές πληροφορίες της "Romfea.gr", αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα εκκλησιαστεί αύριο και θα συμπροσευχηθεί στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Ρώμης.

 

Σημείωση: Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", πρώτο δημοσίευσε αποκλειστικά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου στο Βατικανό, έτσι και τώρα δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες από το Ποντιφικό Ινστιτούτο.

 

Εμφανίσεις: 51037
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!