Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας

ImageΣυνήλθε αυτές τις ημέρες στους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου και της Θεολογικής Ακαδημίας «Ανάστασις του Χριστού», πλησίον του Δυρραχίου, η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στη Συνέλευση συμμετείχαν, εκτός των μελών της Ιεράς Συνόδου, αντιπροσωπείες κληρικών και λαϊκών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων και τις τρεις υπόλοιπες  Μητροπόλεις της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος άνοιξε τις εργασίες με την ομιλία του με θέμα “Οι πνευματικές αξίες της Ευρώπης και οι ευθύνες των χριστιανών”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης ομίλησε με θέμα “Νέες επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και η αντιμετώπισή τους”.

Η συνεδρία έληξε με την ομιλία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κροΐας Αντωνίου με θέμα “Ουσιαστικοί σταθμοί της Συμφωνίας της Εκκλησίας της Αλβανίας με το Υπουργικό Συμβούλιο (Νόμος υπ’ αριθμόν 1057, 22.01.2009)”.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της μονής προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Trebicka και συλλειτουργούντων αντιπροσώπων ιερέων από όλες τις Μητροπόλεις.

Παρόντες ήταν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και οι συμμετέχοντες στη Συνέλευση. Στη συνέχεια οι εργασίες διεξήχθηκαν σε ομάδες, σύμφωνα με τη θεματολογία προς συζήτηση.

Στις τρεις ομάδες απαρτιζόμενες από κληρικούς η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τη λειτουργική, ποιμαντική και οικονομική ζωή και καθημερινότητα.

Στις υπόλοιπες τρεις ομάδες που απαρτίζοντας από άνδρες, γυναίκες και νέους συζητήθηκε η ως σήμερα προσφορά τους στη ζωή της Εκκλησίας μας και οι υποχρεώσεις τους στο μέλλον, με γνώμονα κυρίως τις τελευταίες εξελίξεις.  

Εν συνεχεία οι συμμετέχοντες συζήτησαν και πάλι εν ολομελεία τα αποτελέσματα των συναντήσεων σε ομάδες και ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως.

Η θερμή ατμόσφαιρα των συζητήσεων και η αμέριστη στήριξη όλων προς την Εκκλησία της Αλβανίας και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο ήταν έκδηλη τόσο κατά τη διεξαγωγή των εργασιών όσο και κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου γεύματος, μετά την οποία οι αντιπρόσωποι επέστρεψαν στις ενορίες τους.

Τέλος, πεποίθηση όλων ήταν, ότι η συμβολή κάθε πιστού ενισχύει ακόμα περισσότερο την περεταίρω ανάπτυξη του έργου της Εκκλησίας, ανεξαρτήτως από τα προσκόμματα που επιχειρούν να θέσουν ορισμένοι για να επιβραδύνουν την πορεία της.

Image

Εμφανίσεις: 56744
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!