Η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Image"Θα ήθελα να σας εκφράσω τη μεγάλη μου εκτίμηση για το εξαιρετικό έργο σας και για την ιστορική συμβολή τη δική σας και των συνεργατών σας στην αναζωογόνηση των πνευματικών μας αξιών, οι οποίες εξ ολοκλήρου υπάρχουν ως θείες αλλά συγχρόνως και ως γήινες ανθρώπινες αξίες",  δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας  Σαλί Μπερίσα, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας  Αναστάσιο, κατά την επίσκεψή του  το πρωί των Χριστουγέννων στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής.

Μέσα σε  εορταστικό κλίμα εγκαρδιότητας,  εκτός από τον κ. Μπερίσα ευχήθηκαν στοn Μακαριώτατο για τη μεγάλη εορτή των Χριστιανών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καθηγητής Μπαμίρ Τόπι, η Πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής κ. Ζοζ. Τοπάλη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Δήμαρχος των Τιράνων κ. ΄Εντι Ράμα, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού, οι πρέσβεις της Ρωσίας και της Γαλλίας και διπλώμάτες διαφόρων πρεσβειών, οι θρησκευτικοί ηγέτες των Μουσουλμάνων και των Μπεχτασίδων και οι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου των Τιράνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αναστάσιος ευχαρίστησε τους υψηλούς επισκέπτες και ευχήθηκε για την καινούρια χρονιά δημιουργικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην πρόοδο της χώρας.

Εξάλλου, νωρίς το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων τελέστηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου των Τιράνων, κατά τη διάρκεια της οποίας ανεγνώσθη το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου στην αλβανική και την ελληνική γλώσσα. 

Η λειτουργία μεταδόθηκε απ' ευθείας από την κρατική τηλεόραση και στο δορυφορικό της δίκτυο.

Image

Image

Εμφανίσεις: 85473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!