Άρθρα

Παρουσίαση της δράσης "Αποστολή Ζωής" που υλοποιείται από την ATEbank

ImageΤο πρόγραμμα "Αποστολή Ζωής" παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της ATEbank ο Μακαριώτατος και ο διοικητής της ΑΤΕbank κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο όπου διανέμονται τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η δράση ''Αποστολή Ζωής'' υλοποιείται από την Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ'' και την ATEbank στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της τράπεζας και έχει ως σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος και ο κ. Πανταλάκης επισκέφθηκαν το χώρο του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων όπου διανέμει μερίδες φαγητού σε άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" κ. Κ. Δήμτσα:

Φίλες και φίλοι,

Οι συγκυρίες δυστυχώς μας οδήγησαν στην ταχύτατη αναδιοργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κρίσης, η οποία σε πολλές εκφράσεις της και όχι μόνο στην οικονομική, χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας.

Mε οδηγό την «Αποστολή» ολόκληρο το σύστημα κοινωνικών και προνοιακών υποδομών της Αρχιεπισκοπής θα αναγεννηθεί και θα αναδομηθεί με γνώμονα την ανακούφιση του συνανθρώπου μας σε κάθε δυσκολία του.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση του ιστορικής σημασίας του έργου που αναλαμβάνουμε, όμως οι στιγμές, τις οποίες ζούμε, δεν μας επιτρέπουν να εθελοτυφλούμε και να αργοπορούμε.

Οι ανάγκες δυστυχώς μας ξεπερνάνε.

10.000 «γεύματα αγάπης», διανέμονται καθημερινά σε 75 σημεία της πόλης μας γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα.

Όμως τα γεύματα αυτά δεν αποτελούν τη μοναδική αντιμετώπιση μιας συνεχούς διογκούμενης ανάγκης των συμπολιτών μας ανεξαρτήτου θρησκεύματος, φυλής ή εθνότητας.

Είναι αναγκαία μια συστράτευση των υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ώστε όλοι μαζί, η «Αποστολή» το Γενικό Φιλόπτωχο, η Νεότητα, τα ιδρύματα να αναλάβουμε δράση συντονισμένη με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την καλυτέρευση της καθημερινότητας μας.

Σε αυτό τον αγώνα δεν βαδίζουμε μόνοι αλλά με την αμέριστη  συνεργασία της κοινωνίας, πολιτείας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.

Μια τέτοια συνεργασία χαιρετίζουμε σήμερα με το ξεκίνημα της δράσης «Αποστολή Ζωής», η οποία αποτελεί όραμα της Αγροτικής τράπεζας της Ελλάδος, ενός οργανισμού-θεσμού για την ελληνική κοινωνία.

Η απόφαση αυτή της Αγροτικής Τράπεζας αποδεικνύει περίτρανα πόσα μπορούν να πραγματοποιηθούν με πνεύμα διαφάνειας και συνεργασίας καθώς και με γνώμονα πάντα την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Πανταλάκη και την Υποδιοικητή κυρία Αδ. Λάζαρη τόσο για την απόφαση τους να εμπιστευτούν την «Αποστολή» την νέα οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για το πρόγραμμα αυτό εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Επίσης ευχαριστώ θερμά :

Την κυρία Φερενίκη Ξεκαλάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένου Διεύθυνσης Προώθησης Προϊόντων Προβολής & Επικοινωνίας.

Τον κ. Χρήστο Σικόλα, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημοσίου Τομέα.

Τον κ. Κυριάκο Μακρυδάκη,  Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής.

Καθώς και όλους τους ανθρώπους της Αγροτικής που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι το αποτέλεσμα της προσπάθεια αυτής, η οποία τελεί υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, θα αξιοποιηθεί πλήρως και με το πλέον κατάλληλο τρόπο, ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα μας κάνει όλους υπερήφανους αλλά και δυνατούς να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αλλαγή στη ζωή μας.

Σας καλώ λοιπόν όλους να υπάρξετε υποστηριχτές του έργου μας.

Σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην «Αποστολή» αυτή της αγάπης και της προσφοράς.

Και ευελπιστώ ότι με αυτή την κοινή προσπάθεια θα αλλάξουμε τη ζωή μας.

Φώτο: Χρ. Μπόνης

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 146550
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!